Spring naar inhoud

“Een Damarin sloep is een uniek product, geen lopende band werk”

december 15, 2015

732 Xtender 01

De sloepenwerf uit Gouda bouwt al 20 jaar innovatieve sloepen. 2015
isdus een extra bijzonder jaar voor Damarin Jachtbouw. De hoogste tijd
om weer eens met een Damarin te varen. Dit keer de 732 Xtender tendersloep.
Zojuist afgeleverd aan de trotse eigenaar Jacob van der Linden en klaar voor
een testvaart met Sloepenfan.

732 Xtender 05

732 Xtender details 09

732 Xtender details 08

732 Xtender details 05

732 Xtender details 03

732 Xtender 16

732 Xtender 14

732 Xtender 10

732 Xtender 06

732 Xtender 04

732 Xtender 02

 

 

 

 

Vragen aan Jacob van der Linden, eigenaar van de Damarin 732 Xtender:
Is dit uw eerste sloep?
“Na enkele jaren sloepen te hebben gehuurd, kochten we een tweedehands iSloep. Daar hebben we een aantal jaar mee gevaren, dus we wisten wat onze eisen waren. De Damarin 732 Xtender is niet onze eerste sloep.”

Hoe bent u bij dit merk terecht gekomen?
“We waren al enige tijd op zoek naar een geschikte sloep die aan onze eisen en wensen voldeed. Tijdens de Sloepenshow in Lelystad liepen wij over de steiger, aan de overkant zagen wij een mooi model liggen. Het was de Damarin 732 Xtender mét toilet en zonnedek.”

Wat waren de eisen en wensen voor de sloep?
“Onze iSloep had een zonnedek en dat wilden wij absoluut weer. De lengte van ruim zeven meter, was naar wens, dus ook het formaat mocht hetzelfde blijven. Ook belangrijk: een open sloep. Maar vooral een toilet aan boord, was een eis. Dát hadden wij niet en bleek in de praktijk nogal eens gemist te worden. Zeker als we wat langer weg gingen of als er meer mensen mee varen.”

Waarom heeft u gekozen voor de Damarin 732 Xtender?
“Het model sprong voor ons direct in het oog en de open sloep van ruim zeven meter kan geleverd worden met zonnedek en toilet. Na de sloepenshow ben ik op de Damarin werf in Gouda wezen kijken en hebben we een proefvaart gemaakt. Wij hebben wat uren aan de keukentafel gezeten! De familie Van Dam is zo hartelijk. Daar hadden wij meteen een goed gevoel bij. Zij zijn echt trots op wat zij – met de medewerkers – maken. Damarin is nog echt vakmanschap. Met liefde gebouwd. Alles wat wij vroegen bleek mogelijk. Wij zijn dan ook zeer tevreden. Een Damarin sloep is een uniek product, geen lopende band werk.”

Wat is er – nu de Damarin 732 Xtender is opgeleverd – zo fijn aan deze sloep?
“Na de verkoop van onze vorige sloep aan het eind van vorig vaarseizoen ben ik vrijwel direct naar Gouda gereden. Er bleek een Damarin 732 Xtender in aanbouw te zijn. De romp was er dus al, maar wij hebben zelf alles kunnen toevoegen wat wij wilden, zoals een koelkast, stromend water, kookgelegenheid, toilet etc. Een zeer complete en luxe sloep dus. Ook tijdens de bouw – we gingen regelmatig kijken – konden er nog aanpassingen worden gedaan. Alles ging in heel goed overleg.”

Wat voor motor ligt er in?
“Een Yanmar 110 PK common rail diesel. Met dit aantal pk’s onder de motorkist kunnen we toch wat langere afstanden overbruggen. Onze standplaats is Maurik, waar we op de plas goed kunnen varen. Maar we willen ook wel eens verder; over de Nederrijn naar Arnhem, varen over de Lek of over de Vecht naar de Loosdrechtse Plassen. Met meer pk’s kom je sneller ergens anders. Ik heb natuurlijk full speed uitgetest en de sloep snijdt door het water. Prachtig. De boot vaart overigens ook uitstekend rustig. Stabiel. Zo hebben we het beste van beiden. Ik heb er ook een slipkoppeling op laten zetten om extra rustig te kunnen varen. Wel zo praktisch in de haven. De boegschroef is natuurlijk ook ideaal om perfect mee in de haven te manoeuvreren.”

Is er veel bergruimte aan boord?
“Enorm veel. Zelfs het zonnedek kan volledig onder de banken in de punt worden opgeborgen. De romp is vrij recht waardoor je onder de banken veel opbergruimte hebt. We kunnen veel spullen meenemen.”

Heeft u al aan boord overnacht?
“Eind maart 2015 heb ik de sloep in Gouda opgehaald en zijn we binnendoor naar Maurik gevaren. Daarna zijn we wel regelmatig weg geweest, maar het voorseizoen nodigde qua weer niet echt uit om te blijven overnachten. Dat hopen we eerdaags echt te doen. En dan zal er ook zeker een keer aan boord worden gekookt.”

Waarom is er gekozen voor deze lichte kleur?
“Op onze wensenlijst stond eigenlijk een zwarte open sloep. Toen we bij de familie Van Dam foto’s zagen van een donkere en lichte sloep, vond ik de witte zo flets. Maar toen we bij Damarin op de werf gingen kijken zagen we het verschil echt. Het zwart was té donker. Wit vonden wij er chiquer uitzien.”

Bent u tevreden over Damarin?
“Zeker! Ik ben zelf ook trots op onze Damarin 732 Xtender. We hebben er al met veel plezier mee gevaren en we hopen de komende tijd nog vele uren op het water door te brengen. En ik ben uiterst tevreden over het familiebedrijf Damarin!”

Meer informatie: Damarin Jachtbouw | Goejanverwelledijk 36 | 2807 CC Gouda |
Telefoon 0182 – 515 386 | http://www.damarin.nl.

Dit artikel verscheen in Sloepenfan 2-2015

 

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: