Spring naar inhoud

Hellas Watersport, wat je vér haalt, vaart beter

december 3, 2014

Posei 04

In de buurt van Monnickendam en omstreken weet je dat het vaak om voetbal, muziek…óf om bootjes gaat! Dit is een waterrijke streek en Irene en Erik Beumer maken daar dankbaar gebruik van! Erik heeft een onmiskenbare Amsterdamse tongval, is procesoperator bij een chemisch concern en mag naar eigen zeggen “graag een lekker stukkie onthaasten en stress lozen op het water”. Bovendien is hij graag bereid om een pluim te geven aan het bedrijf waar hij zijn Poseidon 510 S heeft gekocht. Hellas Waterport heeft deze boot afgeleverd en in onderhoud. “Stymon is een goeie gozer; ik ken dit bedrijf al vanaf z’n vader!”. Miranda en Stymon Loumpranos kunnen tevreden zijn met klanten die zo tevreden zijn, al ligt Monnickendam (varend in elk geval) dan toch een ‘stukkie’ verder dan Rijsenhout… We stellen Erik enkele vragen; als rasechte Amsterdammer heeft hij helemaal geen moeite met antwoorden!

Posei 01

Posei 03

Posei 09

Posei 10

Posei 12

Posei 13

Posei 15

Posei 16

Posei 18

Posei 19

Meer informatie:
Hellas Watersport in Rijsenhout
Miranda en Stymon Loumpranos
Tel. 0297-320764 of
http://www.hellaswatersport.nl 

Dit artikel verscheen in Sloepenfan  2-2014

———————————————————————————
Het hele artikel

Hoe komt het dus dat je in Monnickendam woont en een boot koopt in Rijsenhout bij Hellas Watersport?
“Tja, het ligt misschien meer voor de hand dat wij in Friesland of Noord-Holland zouden kopen maar wij hadden op ons vorige adres een buurman die al jaren naar Kroatië op vakantie ging, ook met een snellere boot. Ik had daar ook wel trek in en we zijn toen eerst samen eens gaan kijken. Dit speelt zeker al 15 jaren geleden. Uiteindelijk deed buurman altijd goede zaken met Stymon’s vader Jannis die toen Hellas Watersport runde. De eerste boot die ik daar toen kocht was een Hellas Marathon en ik had er meteen een Yamaha 40 pk achter. Ook met Stymon kan ik goed zaken doen.”

Wat heeft je tot deze keuze gebracht en bijvoorbeeld geen speedboot?
“Nou, ik wil eigenlijk van allebei een beetje, wij vinden het heerlijk om hier zachtjes langs de rietkragen te glijden, echt sloepenvaren dus, maar op zijn tijd mag ik toch ook graag ook even het gas opengooien! Dat is heerlijk als je een drukke baan hebt, ’s middags nog even uit varen gaan! Vandaar dat ik toch besloten heb om een relatief dikke Yamaha viertakt 50 pk achter de spiegel te hangen; er kan trouwens tot 60 pk achter maar we halen nu al de 50 km/uur. Ook positief is dat het ding echt weinig geluid maakt als je rustig wilt voortdobbelen.”

Botenmerken zijn er in overvloed in dit segment, waarom juist deze Poseidon 510 S?
“Ik had eerst een iets kleiner model op het oog maar goed, je kinderen en kleinkind gaan nu toch ook graag even mee, deze lengte heeft voldoende ruimte voor de familie. Bovendien wonen we hier heerlijk en ligt de boot altijd pal achter het huis maar de slootjes zijn klein en smal dus het keren moet nog wel te doen zijn! Dit blijkt de perfecte combi te zijn. Verder kan de bestuurder goed overzicht houden en leek het ding uit prima materialen gemaakt! Tja, als Grieken geen boot meer kunnen maken, wie dan nog wel?”

Heb je nog accessoires bijbesteld?
“Ik heb een goede beveiliging voor boot en motor en een buiskapje erbij genomen want het is toch prettig op open water om wat beschut te kunnen zitten. Verder heeft de motor al een autotrim; die werkt prima als de boot in plané gaat voel je echt de verbetering ingaan. Verder heb ik gekozen voor kabelbesturing op deze sloep omdat ook volgens Stymon de hydrauliek bij deze combinatie niet veel toevoegt. Uiteraard heb ik een keurige en vrij bescheiden trailer gekocht omdat we natuurlijk met onze nieuwste aanwinst straks lekker op vaarvakantie naar Kroatië gaan, dat is zeker!”

Hoe lang heb de boot al in bezit?
“Wel we hebben de Poseidon eigenlijk pas een maand of twee in bezit en we zijn erg enthousiast. Ook Irene vindt het een heel stabiele en gemakkelijk te varen sloep. Ik ben de ‘drive’ van een echte speedboot nog niet helemaal kwijt maar moet eerlijk zeggen dat deze combinatie Poseidon/Yamaha 50 ook echt snel kan varen en dan nog altijd stabiel aanvoelt. Het andere alternatief is een RIB maar die zijn niet echt goedkoop, vaak groter en bieden ook niet het sloepencomfort dat deze boot wel heeft. Een terechte aankoop!”

Hoe bevalt de combi en hoe gaat het verder met onderhoud?
“Wij hebben allebei nu geen kinderen meer thuis, we gaan dus best vaak lekker samen met de boot weg; allermooiste is dan natuurlijk dat ik zó 1-2-3 in kan stappen en niet eerst met de trailer een sloep uit de stalling moet gaan halen… of erger nog: wegbrengen! En natuurlijk zijn er in de buurt wel dealers te vinden maar ik hou het voorlopig op Miranda en Stymon van Hellas Watersport, is even een ommetje naar Rijsenhout maar ik ben tot nu steeds heel tevreden en dat verwacht ik ook in de toekomst te blijven!” Na de proefvaart die eerst door rustig water en ook moeiteloos door ondiep water gaat, vaart Erik ook een stuk met de gashandel naar voren! Wij tot slot, kunnen Irene en Erik slechts benijden, met zo’n combinatie Poseidon/ Yamaha direct achter het huis én met een zonnige vakantie naar fraaie kust van Kroatië voor de ‘overnaadse’ boeg, letterlijk en figuurlijk!  PM

Informatie:
————————-
www.hellaswatersport.nl
0297 – 320 764

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: