Skip to content

Vergroot je vaarbereik met De Enhuizen 630 Tendersloep

juli 6, 2011

Sloepenfan Enhuizen 630 Tendersloep

De Enkhuizen 630, waarmee wij deze vaarreportage maakten, is eigendom van Antoine Fens. Op de dag van onze afspraak heeft hij hem precies zeven dagen en geniet hij dan ook volop. Terecht, want de Enkhuizen 630 is een fraaie en robuuste tendersloep, waarvan de uitstraling extra wordt geaccentueerd door zijn grijsgroene kleur. Een bijzondere kleur, die beschenen door de zon, neigt naar het groen. Terwijl hij in de schaduw de kleur antraciet afstraalt. Het geeft hem extra cachet!

 
Vaarbereik
Ook opent deze Enkhuizen 630 tendersloep grotere vaar-mogelijkheden. Voorzien van een 29 pk motor haalt hij een topsnelheid van 18 km. Kiest men echter voor een 52 pk motor, dan haalt men een top van 28 km en wordt het bereik van de sloep aanzienlijk vergroot. Zo kan men in één uur tijd van Enkhuizen oversteken naar het Friese Stavoren en kan men op één dag gemakkelijk een tocht over het hele IJsselmeer maken.

 
Bijzonder ontwerp
Bijna twee jaar lang was bouwer Vincent Stoop, samen met ontwerper Jan-Pieter Vredeveld, bezig met de ontwikkeling van dit model. Er werden hoge eisen gesteld aan het ontwerp. Zo moest hij een geringe diepgang hebben; uitstekend wendbaar zijn en voorzien van een ruim interieur. Maar Stoop wilde ook dat de 630 Tendersloep comfortabel en sierlijk was en zou beschikken over een uitstekende koersvastheid.
De Enkhuizen 630 Tender moest ook een snelvarende sloep zijn. Kortom: een snelle boot met het comfort van de klassieke sloep. Ook klanten werden gevraagd naar hun wensen. Deze werden meegenomen in het ontwerp. Jan-Pieter Vredeveld zegt over zijn ontwerp: “De Enkhuizen blijft ook bij hoge windsnelheden goed bestuurbaar en veilig. Dat vereist een bepaalde rompvorm en een uitgekiend onderwaterschip. Tevens vragen de klanten om een ruim en comfortabel interieur. Het vereist veel creativiteit om al die wensen te combineren.”

 
Vaareigenschappen
De rompvorm van de 630 Tender nodigt uit tot het varen in velerlei vaargebieden. De geringe diepgang en de uitgekiende wijze waarop de romp het water loslaat, zorgt er voor dat de sloep weinig golven maakt in ondiep water. Daarmee toont hij respect voor de oevers en voor andere watersport-
liefhebbers. Op dieper water is de 630 snel planerend, waarbij de ingebouwde sprayrail er voor zorgt dat de inzittenden, ook bij hoge snelheden, droog blijven. Omdat de romp snel planeert kan op groter water, zelfs met een geringe moto-risatie, een hoge snelheid worden bereikt. Op die manier kan men in korte tijd een grote afstand afleggen.

 
Comfort op hoog niveau
Over het comfort aan boord zegt Vincent Stoop: “De 630 is uitgerust met een robuust en veilig elektrisch systeem, waardoor alle moderne hulpmiddelen op een betrouwbare wijze zijn geïntegreerd. Ook biedt de 630 Tender voldoende ruimte om te overnachten. De voorzit is dicht te leggen tot een comfortabel bed voor 2 personen. De koper kan verder variëren in de keuze van het interieur. Er is keuze uit diverse vormen instaptreden, combuiskastjes, stuurconsoles en motorkisten. Iedere Enkhuizen 630 krijgt daardoor een eigen uitstraling. Ook kan de 630 worden uitgerust met talloze massief teakhouten onderdelen. Bij de tenderuitvoering koos Stoop bewust niet voor een kabelaring, maar een teakhouten lijst met een halfronde RVS strip, omdat die strip de sloep extra stoerheid geeft.

 
Enkhuizen 630 Electro
Samen met IDTechnology uit Zeewolde, specialist in accu gevoede aandrijftechniek, gaat Stoop een Enkhuizen 630 Electro inzetten als demo-model. “Wij willen samen met de architect Jan-Pieter Vredeveld laten zien wat er mogelijk is op het gebied van elektrisch varen. Mogelijk kunnen we de grenzen weer wat te verleggen zonder door te schieten in het extreme”, aldus Stoop.

Sloepenfan Enhuizen 630 Tendersloep   Sloepenfan Enhuizen 630 Tendersloep

 
Informatie:
Enkhuizensloep / Joop Jachtbouw, Enkhuizen
Tel: 0228 – 321385
E-mail: info@enkhuizensloep.nl

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: